SVIF enda lokala laget att ta sig vidare

Håkan Sandbergs minnescup blev en turnering att glömma för de flesta lokala lagen. Men för Södra Vi IF blev det ett ganska överraskande avancemang och nu laddar man för slutspel kommande helg.

Södra Vi IF är vidare till slutspel i Håkan Sandbergs minnescup.

Södra Vi IF är vidare till slutspel i Håkan Sandbergs minnescup.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-01-26 14:25

I helgen spelades Håkan Sandbergs minnescup i Linköping där sex lokala lag var med: Kisa BK, Gullringens GoIF, Södra Vi IF, Hägerstads IF, Rimforsa IF och IFK Österbymo. Av de lagen var det bara Södra Vi som lyckades ta sig vidare till slutspelet som spelas nästa helg.

SVIF spelade på lördagen och inledde med en 4–1-förlust mot AFK Linköping. Sedan vann man med 3–0 mot Dulqad IK och med 2–1 mot AC Studenterna 2, vilket räckte till en andraplats och avancemang.
– Det var en positiv överraskning och vi är mer än nöjda. Vi har ett ganska nytt lag där fem av våra nyförvärv var med. Jag tycker att alla visade att man förstår vårt spelsätt och de har kommit in i gruppen bra. Det lovar gott inför fortsättningen, säger Södra Vi IF:s tränare Peter Magnusson.

I slutspelet kommer man att spela i en grupp bestående av två andra lag: Linköping City och Mjölby AI/FF.
– Vi vill åka dit och göra en bra prestation och sedan får vi se hur långt det räcker. I helgen saknade vi sex-sju spelare och alla kommer inte vara tillgänliga nästa helg heller. Men några tillkommer så konkurrensen kommer att öka lite, säger Magnusson.

Kisa BK lyckades också vinna två av tre matcher men för deras del räckte det inte för att gå vidare. De blev trea i sin grupp på sämre målskillnad än lagen över dem. 
– Jag tycker att vi rent kollektivt börjar hitta varandra, speciellt eftersom merparten av spelarna aldrig spelat ihop tidigare. Sedan har vi mycket kvar att jobba på men det är inte nu vi ska vara som bäst, säger Robert Wass i Kisa BK.

För Gullringens del blev det en missräkning. Fjolårsfinalisten spelade två oavgjorda matcher och vann den sista, men det räckte bara till en andraplats i gruppen och för att gå vidare hade man behövt bli bästa tvåa av två grupper, sin egen och Södra Vi:s grupp. Det blev SVIF som gick vidare istället. 

Rimforsa och Hägerstad var i samma grupp, som spelades på söndagen, och möttes direkt i den första matchen. Där vann RIF med 1–0, men sedan blev det tuffare. Man förlorade sin andra match med 7–1 och den tredje med 1–0.

Hägerstad tog i sin tur inte en enda poäng och slutade sist i gruppen. 

Tungt var det även för Österbymo. Man förlorade också alla matcher – i en tuff grupp med Västerviks FF, Linköping City och Hemgårdarnas BK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!