Anna Swenn-Larsson har imponerat i den alpina världscupen den här säsongen och tagit sig allt närmare ett kliv upp på den översta pallplaceringen.

Och det är svårt att komma närmare än vad hon gjorde under söndagen. 28-åringen från Rättvik imponerade i det första åket i Kranjska Goras världscupslalom och hade ledningen med 92 hundradelar före Petra Vlhova, Slovakien, som ledde tävlingen när bara Swenn-Larssons andraåk återstod.

Svenskan körde för segern och ledningen hade växt till en sekund och 17 hundradelar när hon bara hade några portar kvar före mål. Men i slutet av den avslutande branten hamnade hon fel i en sväng, föll omkull, körde ur och blev utan resultat i Slovenien.

Artikelbild

| Plattfall för Anna Swenn-Larsson.

"Konstig krasch"

Jag får ett litet kast in i den sista hårnålen. Jag trodde att jag grenslade, men det är som att det hugger till och så flyger jag. Det var en konstig krasch, faktiskt, säger Anna Swenn-Larsson.

TT: Hur blev du bemött efteråt?

Väldigt bra. Det var många som var schysta och tyckte att det var tråkigt. Ett fint bemötande.

Petra Vlhova tog i stället sin tredje raka slalomseger i världscupen och vann 24 hundradelar för Wendy Holdener, Schweiz, och ytterligare 65 hundradelar före Katharina Truppe, Österrike.

Efteråt erkände Vlhova att hon hade tur. Emelie Wikström blev bästa svenska på en sjundeplats.

Anna var väldigt snabb, hade hon inte gjort misstaget hade hon vunnit. En annorlunda seger men alltid en seger, säger Petra Vlhova i SVT:s sändning.

Swenn-Larsson, som på dagen för ett år sedan tog VM-silver i Åre, får därmed fortsätta vänta på karriärens första världscupseger.

Blickar framåt

Jag tycker att det är skittråkigt, jag är sjukt besviken. Men jag känner att jag har varit med om värre saker och känner mig i form.

TT: Vad är det för värre saker som har hänt?

Det är ju hela mitt liv, absolut, men det är bara skidåkning. Jag har väl haft sämre säsonger än den här. Jag gick för det, det var det jag ville i dag.

Hittills den här säsongen har Swenn-Larsson tagit tre pallplaceringar, två andraplatser (slalom och parallellslalom) och en tredjeplats (slalom), i den alpina världscupen. Den närmaste tiden ska hon spendera hemma i Åre, nästa världscupslalom är i tyska Ofterschwang den 8 mars.

Jag försöker att inte gräma mig för mycket. Det kommer nya race, säger hon.

TT: Kommer det att vara svårt att sova i natt?

Jag sover alltid lite dåligt efter race. Men jag tror inte att jag kommer att gråta mig till sömns. Det tror jag inte.