Kampsportare i nya lokaler: "Hopp för framtiden"

Vimmerby Kampsport har flyttat in i nya lokaler och har nyligen kommit igång med träningar i taekwondo för barn och ungdomar. "Där är intresset stort, men det går trögt bland de äldre", säger Patrik Sköld.

Ett 30-tal ungdomar i 9-12-årsåldern deltog på tisdagens Taekwondoträning i Vimmerby Kampsports regi.

Ett 30-tal ungdomar i 9-12-årsåldern deltog på tisdagens Taekwondoträning i Vimmerby Kampsports regi.

Foto: Magnus Strömsten

Taekwondo2021-03-19 18:00

Kampsporterna har tappat en stor del utövare nationellt sett till följd av coronapandemin. Lokalt i Vimmerby stämmer den bilden delvis enligt Patrik Sköld som är en av ledarna för Vimmerby Kampsports taekwondoträningar.

– Det är framförallt de äldre ungdomarna som det har varit svårt att få tillbaka i träning. Dessutom har tävlingsbiten legat nere länge, säger Patrik Sköld som själv varit aktiv utövare i 25 år och har tunga SM-meriter i taekwondo. – 

undefined
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man över på de olika sparkteknikerna.

Klubben har tidigare hållit till i idrottshallens källare, men har sedan i somras egna lokaler på Järnvägsallén i Vimmerby. När vi besöker en träning för ungdomar 9-12 år är ett 30-tal igång och övar slag- och sparkteknik.

– Vi har delat upp dem på två grupper med nybörjare i den ena och lite mer rutinerade i den andra. På senare tid har vi haft nya ungdomar som vill prova nästan varje gång och det är väldigt många tjejer som är intresserade också vilket är kul, säger Patrik Sköld.

undefined
Patrik Sköld har utövat Teakwondo i 25 år och håller i ungdomsträningarna. Konsten att knyta bältet på rätt vislär han bland annat ut.

Taekwondon har även en grupp för barn mellan 6-9 år som har kommit igång med träning och aktiverar därmed ett 50-tal barn och ungdomar varje vecka.

– Klubben har även ett 40-tal aktiva inom thaiboxning och ett dussintal utövare av armbrytning så när verksamheten kan återgå till det normala kommer vi vara över 100 aktiva i våra lokaler. Det tyder på att det finns hopp för framtiden, säger Patrik Sköld.

En hel del av ungdomarna som tränar Taekwondo är tjejer.
En hel del av ungdomarna som tränar Taekwondo är tjejer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!