Talangen ett steg närmre landslaget

Selatin Shaljani har blivit uttagen till Svenska Fotbollsförbundets läger i Halmstad. "Det kändes verkligen häftigt", säger talangen.

12 juni 2019 16:26

15-årige Selatin Shaljani är uttagen till Svenska Fotbollsförbundets utvecklingsläger i Halmstad. Den unga talangen från Hultsfred är en av 16 uttagna spelare som får äran att representera Småland. Han beskriver här sina känslor när han fick beskedet:

– Det kändes verkligen häftigt att man har kommit så långt. Det var sjukt. Jag, mina föräldrar, tränare och kompisar blev alla jätteglada.

För ett tag sedan deltog anfallaren i ett Smålandsläger på Visingsö, där bland annat Smålandslaget mötte Östergötland. Redan där kände han stora möjligheter över att komma med till lägret i Halmstad, som pågår 30 juni - 5 juli.

– Jag tyckte att det gick jättebra. Tränarna sa att dem tyckte om mig och att jag var duktig. Vi vann med 1–0 och jag var inblandad i målet.

Vad är målet framöver? Och vad betyder det att få åka till Halmstad?

– Tanken är att försöka komma med i P15-landslaget. I Halmstad finns det också många scouter på plats och det är en bra chans att visa upp sig.

Shaljani har redan blivit uppvaktad. Under lägret i Visingsö visade Superettan-klubben Jönköping Södra intresse för honom:

– Jag fick en inbjudan om att vara med på ett läger i sommar som de håller i. Det ska jag åka på. Under hela sommaren är det bara fotboll som gäller, skrattar Shaljani.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö

Ämnen du kan följa