15-årige Selatin Shaljani är uttagen till Svenska Fotbollsförbundets utvecklingsläger i Halmstad. Den unga talangen från Hultsfred är en av 16 uttagna spelare som får äran att representera Småland. Han beskriver här sina känslor när han fick beskedet:

– Det kändes verkligen häftigt att man har kommit så långt. Det var sjukt. Jag, mina föräldrar, tränare och kompisar blev alla jätteglada.

För ett tag sedan deltog anfallaren i ett Smålandsläger på Visingsö, där bland annat Smålandslaget mötte Östergötland. Redan där kände han stora möjligheter över att komma med till lägret i Halmstad, som pågår 30 juni - 5 juli.

– Jag tyckte att det gick jättebra. Tränarna sa att dem tyckte om mig och att jag var duktig. Vi vann med 1–0 och jag var inblandad i målet.

Vad är målet framöver? Och vad betyder det att få åka till Halmstad?

– Tanken är att försöka komma med i P15-landslaget. I Halmstad finns det också många scouter på plats och det är en bra chans att visa upp sig.

Shaljani har redan blivit uppvaktad. Under lägret i Visingsö visade Superettan-klubben Jönköping Södra intresse för honom:

– Jag fick en inbjudan om att vara med på ett läger i sommar som de håller i. Det ska jag åka på. Under hela sommaren är det bara fotboll som gäller, skrattar Shaljani.