Talangen på väg bort från Dackarna

Dackarna riskerar att tappa ytterligare en egen förare. William Björling är nära en utlåning till smålandskollegan Lejonen.

William Björling kan vara på väg att lämna Dackarna för Lejonen.

William Björling kan vara på väg att lämna Dackarna för Lejonen.

Foto: Roger Hultgren

Speedway2018-11-12 20:00

18-årige JSM-femman, William Björling, kan hamna i Lejonen kommande säsong. Just nu diskuterar han ett kontrakt om utlåning från Dackarna till Gislavedsklubben.

– Eventuellt kan det bli så. Det är rätt nära. Men det är inget som är klart. Jag har även pratat med Dackarna om det, säger William Björling.

Anledningen till klubbytet är att Björling tror att han har större möjligheter att få köra elitserien i Lejonen.

– Jag tror att det finns chans att köra i elitserien där. Det handlar inte om att jag inte trivs i Dackarna, utan att det är körningen som saknas. Jag tror man utvecklas bättre av att möta bättre förare, säger William Björling.

Hittills har det inte blivit något elitserieframträdande i Dackarnas väst för William Björling.

– Jag tycker att jag kunde fått chansen att prova i alla fall, när Joel Kling var skadad, säger William Björling.

Björling har kört på 500 cc i två säsonger, dessförinnan var han en av de första förarna i Sverige som provade att köra 250 cc som ett nytt mellansteg mellan ungdoms- och seniornivå. Årets femteplats på JSM-finalen i Eskilstuna är en den unga karriärens största framgångar hittills. Han tycker själv att han har potentialen för att kunna visa mer.

– Man vill ju få chansen, och tycker att det har gått rätt bra hittills. I år har jag visserligen haft mycket skador med två hjärnskakningar och en fraktur i handleden. Annars har det gått rätt bra, säger William Björling som bor i Påskallavik till vardags och kört för Dackarnas sedan 2012 då han började som ungdomsförare.

Sedan tidigare har Dackarna även tappat Joel Larsson, som valt att skriva på för Västervik Speedway till kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om