Tam insats av Dackarna i Dalarna

Inför säsongstarten var Dackarna tippad guldfavorit. Masarna som ett givet bottengäng. Det gick inte att se i kvällens möte i Avesta. Målillalaget hängde inte alls med utan sina tre stjärnförare. Masarna vann stort: 53–37.

Tungt. Artur Czaja och Peter Karlsson i samspråk under matchen mellan Masarna och Dackarna

Tungt. Artur Czaja och Peter Karlsson i samspråk under matchen mellan Masarna och Dackarna

Foto: Michael Nordin

Speedway2019-05-21 21:07

Nog skulle väl Dackarna kunna ge "lågbudget-laget" Masarna en fight om poängen i kvällens möte på Avesta Motorstadion – trots avsaknaden av Greg Hancock, Maciej Janowski och Patryk Dudek?

Nej, inte alls.

Masarna körde mycket bättre än vad många trott – i motsats till Dackarna. Ett ihåligt Dackarna körde alldeles för svagt och ojämnt för att ge hemmalaget en riktig match.

Masarna – rejält stärkta av knallsensationen i förra omgången och segern mot mästarna Smederna – tog tag i taktpinnen omgående. Ledning med 9–3 efter två heat, vilket utökades till 20–10 efter fem körda heat.

Sedan följde fyra raka race med delad pott innan formstarke GP-föraren Antonio Lindbäck vann sitt andra raka heat och och fixade en ledning med hela tolv poäng till pausen.

Dackarna var inte alls att känna igen från förra tisdagens sköna seger mot Piraterna. Reserverna Joel Kling och Artur Czaja hade dittills bara skrapat ihop två poäng – på tre heat vardera. Alldeles för svagt förstås. De enda som körde bra var Oliver Berntzon och Vaclav Milik.

Hos Masarna fanns det desto fler glädjeämnen. Lindbäck har vi redan nämnt, men det var väntat. Till skillnad från Kim Nilsson, fransmannen David Bellego och Oskar Fajfer. De var heta.

Dackarna hade en nästintill omöjlig uppgift att hämta upp det stora underläget efter pausen. Och visst, det var också för tufft. Matchen avgjordes definitivt redan i det 13:e heatet, då Antonio Lindbäck i par med Kim Nilsson tog en femetta och gjorde ställningen till ointagliga 47–31.

1 637 åskådare såg matchen på plats.

Poäng i Dackarna: Oliver Berntzon 12, Vaclav Milik 10, Jacob Thorssell 7, Frederik Jakobsen 6, Artur Czaja 2.

Bäste poängplockare i hemmalaget var Kim Nilsson med 14 poäng, en pinne före Lindbäck.

Övriga matcher i Elitserien slutade så här: Västervik-Indianerna: 45-45, Lejonen-Smederna: 48-42, Vetlanda-Rospiggarna: 52-38.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om