Tar sikte mot första trepoängaren

Nykomlingen Höreda – på hemmaplan. Det här är en match där Gullringens GoIF är favorittippat. "Jag tror matchbilden blir att vi för spelet", säger tränaren Daniel Ohlsson.

På måndag tar Gullringen emot Höreda. Frågan är om skyttekungen Rasmus Bexell är med då?

På måndag tar Gullringen emot Höreda. Frågan är om skyttekungen Rasmus Bexell är med då?

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-04-21 19:37

Premiären är avklarad sedan länge. Det vet ni. Det slutade med en pinne borta mot Västerviks FF sedan gulsvart haft ledningen med 2–0. På måndag är det dags för andra omgången, då Höreda kommer på besök till Gullemon. Laget från Eksjö kommun vann division fem norra 2018, men fick en tung inledning i fyran. I nykomlingsmötet hemma mot IFK Västervik blev det förlust med 0–2 i en chansfattig premiär.

– Jag har fått lite rapporter från deras match. Tydligen lade de sig väldigt mycket på försvar, säger Ohlsson.

Senaste tiden har GGoIF haft en del bekymmer med skador och skavanker. Målkungen Rasmus Bexell missade som bekant premiären mot Västerviks FF på grund av fotskadan han ådrog sig i genrepet mot Vrigstad. Även Rasmus Stahlin och Jesper Wärnehall har haft skadeproblem.

Laget tränade i söndags eftermiddag.

Hur är läget nu?

– Det ser ganska bra ut. Anton Palmér kommer dock inte att spela.

Och Bexell...?

– Han tränade inte idag (söndag) då han jobbade, men han har gjort lite egna tester och då kändes det tydligen bra. Men vi får se. Vi ska kolla läget i morgon. Kan han spela så räknar jag med honom från start.

Daniel Ohlsson räknar med en matchbild där Gullringen är spelförande.

– Jag tror att det är vi som kommer försöka hålla uppe tempot. Vi kommer att jobba med att hitta olika spelkombinationer för att komma igenom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!