Här är traktens fotbollsmästare

Det var stenhård konkurrens om mästartiteln i Vimmerby Tidnings tävling Fotbollstipset. Till slut var det Per-Johan Larsson som vann före Håkan Carlsson och Jonas Elb.

Per-Johan Larsson, som bor i Tjurstorp mellan Vimmerby och Mariannelund, är höstmästare i Fotbollstipset.

Per-Johan Larsson, som bor i Tjurstorp mellan Vimmerby och Mariannelund, är höstmästare i Fotbollstipset.

Foto: Michael Nordin

Tävling2023-10-08 13:00

Under höstsäsongen har Vimmerby Tidning haft en egen tipstävling med lokala fotbollsmatcher. I sann Stryktipsanda har deltagarna fått tippa tio matcher varje helg.

Intresset har varit stort.

Över 200 deltagare har försökt lista ut hur det ska gå för Vimmerby IF, Gullringens GoIF, Kisa BK och de övriga lagen som har varit med på kupongerna.

Tävlingen har pågått i sex veckor och i totalsammanställningen har vi räknat med de fem bästa resultaten för varje deltagare.

Det var knallhårt i toppen. Inför slutomgången förra helgen var det flera deltagare som hade vittring på titeln.

Då slog Per-Johan Larsson i Tjurstorp till med en niopoängare och säkrade segern före Håkan Carlsson, Jonas Elb, Emma Svensson, Jihad Assaf och Martin Höglind.

– Roligt att jag vann! Stundtals var det ganska svårt att tippa. I slutet satsade jag på många favoritsegrar, när en del lag inte hade så mycket att spela för.

Hur ser din relation till lokalfotbollen ut?

– Jag spelade ungdomsfotboll i Mariannelund på 70- och 80-talet. Sedan blev det seniorfotboll i Rumskulla innan skadorna satte stopp för fortsatt spel. Ett tag var vi fyra bröder som spelade tillsammans. En av dem, Hasse, spelar fortfarande i Frödinge trots att han snart är 60 år gammal. Det är bra gjort...

– Själv följer jag lokalfotbollen genom att kolla en del på Vimmerby Tidnings tv-sändningar. Brorsans grabb (Simon Larsson) spelar i VIF, så jag försöker ha koll på honom.

Har du något favoritlag?

– Nej, inte mer än att jag följer smålandslagen i Allsvenskan och Superettan lite extra. Som Kalmar FF och Jönköpings Södra.

Förstapriset i Fotbollstipset består av ett presentkort hos Vimmerby Handel på 500 kronor. Även tvåan och trean får varsitt presentkort.

Här är topplistan: 37: Per-Johan Larsson, 36: Håkan Carlsson, 34: Jonas Elb, 33: Emma Svensson, Jihad Assaf, Martin Höglind, 32: Kent Astbrant, 31: Ann-Christin Carlsson, Pelle Lindqvist, 30: Daniel Ohlsson, Therese Petersson, Thomas Kongstad, 29: Budo Ericsson, Jesper Wahlström, Tomas Karlsson, 28: Håkan Fridell, Stig Bäck, Magnus Strömsten, Margareta Johansson, Svea Backstad, 27: Arvid Borell, Stig Svensson, Micke Rinaldo, Alexander Pettersson, Joakim Johansson, Kjell Davidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!