Även Zverev hoppar av Stockholm Open

Stockholm Open drabbades av tunga stjärnavhopp på fredagen. De två toppseedade spelarna lämnade båda återbud till nästa veckas ATP-turnering i huvudstaden.

Alexander Zverev kommer inte till Stockholm.

Alexander Zverev kommer inte till Stockholm.

Foto: Francois Mori/AP/TT

Tennis2021-11-05 11:37

Först meddelade norrmannen Casper Ruud, åtta i världen, att han inte ska spela i Kungliga tennishallen och strax innan lottningen på kvällen kom också samma besked från tyske världsfyran Alexander Zverev.

Både Ruud och Zverev har precis säkrat sina platser i ATP-finalen i Turin veckan efter Stockholm Open.

"Det var otroligt tungt att behöva lämna det här beskedet till (turneringsdirektören) Thomas Enqvist som jag känner väl. Jag har också sett mycket fram emot att komma till Stockholm. Efter en framgångsrik men krävande säsong, måste jag däremot få tid för återhämtning för att stå redo inför ATP finals i Turin. Men vi ses i Stockholm nästa år, då är jag garanterat där", säger Zverev i ett pressmeddelande.

Inte heller Hubert Hurkacz kommer till spel, men det gör elfterankade kanadensaren Félix Auger-Aliassime som slåss om en plats i nämnda ATP-final.

Italienaren Jannik Sinner blir nu förstaseedad i Stockholm. De sena avhoppen gör också att Leo Borg får ett wildcard till huvudturneringen. Svensken lottades mot amerikanen Tommy Paul, rankad 53, i första omgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!