Båstad: Ymer ville ha mer betalt

Mikael Ymer, 24, tackade för andra året i rad nej till att ställa upp i Swedish Open i Båstad. Nu kommenterar tävlingsledaren Magnus Norman den uppmärksammade nobben. –Han ville ha mer betalt, säger Norman till DN.

Mikael Ymer i Wimbledon.

Mikael Ymer i Wimbledon.

Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Tennis2023-07-14 14:59

Mikael Ymer, 59 rankad i världen, och Swedish Open har varit ett hett ämne i sommar.

För andra året i rad tackade den svenska tennisstjärnan nej till hemmaturneringen, trots att han, enligt honom själv, fick ett lukrativt erbjudande.

– Det stämmer att Båstad erbjöd mig extremt mycket pengar i år. Jag blev chockad när jag såg checken men min röst och integritet är inte till salu. Christer Hult (vd) och hans team kan stoppa upp deras pengar i stjärten. Gud är störst, sade han till sajten Tennisportalen.

För Dagens Nyheter berättar nu tävlingsledaren Magnus Norman en annan version av historien.

– Han har velat ha mer betalt för att komma till Båstad. Han har aldrig uttryckt något annat som är negativt, att han skulle ha blivit dåligt behandlad eller att han inte gillar Båstad. Den bilden jag har är att han inte var nöjd med vårt erbjudande helt enkelt. Vi försökte få hit honom även förra året och har höjt budet lite till i år, men han ville ha mer betalt, säger han.

Herrturneringen i Båstad startar på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om