Björn Borg leder stjärnlag i Laver Cup

Björn Borg ska leda lag Europa till fjärde raka Laver Cup-titeln. Med sig får förbundskaptenen en drös tennisstjärnor. "Det är den viktigaste veckan på året", säger förbundskaptenen.

Björn Borg. Arkivbild.

Björn Borg. Arkivbild.

Foto: Hanna Franzén / TT

Tennis2021-08-19 10:48

Trots återbud från världsspelare som Roger Federer och Dominic Thiem är det ett stjärnspäckat lag Europa som kommer till spel under hardcourt-turneringen i Boston.

Eller vad sägs om världstvåan Daniil Medvedev, franska mästerskapsfinalisten Stefanos Tsitsipas och OS-guldmedaljören Alexander Zverev?

Dessutom ansluter världssjuan Andey Rublev, Wimbledonfinalisten Matteo Berrettini och norske stjärnskottet Casper Ruud.

"Vi har ett bra lag i år där sex stycket är topp elva. Jag gillar våra chanser", säger Björn Borg.

"Jag är väldigt laddad inför möjligheten att representera lag Europa. Det är en stor ära att få spela tillsammans med en så skicklig grupp spelare och ledas av vår kapten Björn Borg", säger Casper Ruud.

Lag Världen leds av Borgs rival John McEnroe, men vilka amerikanen får med sig är ännu inte helt klart.

Hittills har Argentinas Diego Schwartzman och den kanadensiske duon Denis Shapovalov och Felix Auger-Aliassime tagits ut. Fler namn tillkommer under nästa vecka.

Laver Cup avgörs den 24–26 september i Boston. Det är fjärde året som tävlingen genomförs och lag Europa har än så länge aldrig förlorat.

"Det är aldrig enkelt, vi har har varit lyckligt lottade som behållit vår vinstsvit. Men pressen på att försvara titeln finns där. Lag Världen är hungriga", säger Björn Borg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!