Borg imponerade – men Sverige förlorade igen

Leo Borg, 20, gjorde vad han kunde mot kanadensaren Vasek Pospisil i Davis Cup-gruppspelet. Men svensken föll till slut med 1–2 i set, 6–7 (5–7), 7–5, 2–6. Regerande mästaren Kanada besegrade Sverige med 3–0 i matcher.

Leo Borg imponerade igen.

Leo Borg imponerade igen.

Foto: Massimo Paolone/AP/TT.

Tennis2023-09-14 18:55

I italienska Bologna inledde 187-rankade Pospisil matchen bättre men Borg kom tillbaka och hade ett par fina bollar. Därefter tog Pospisil över matchen igen och knep första set.

I det andra blev det en riktig rysare där spelarna turades om att vinna den ena bollen efter den andra, och Borg, rankad på 334:e-plats, visade aggressivitet och vilja och kunde kvittera matchen efter 7–5.

Men den rutinerade Vasek Pospisil visade kyla och erfarenhet och knep tredje set och därmed kunde han vinna matchen och ge Kanada ledningen.

Inte heller blev det bättre för den andre svensken, Elias Ymer. 27-åringen förlorade sin match med två raka set, 2–6, 4–6.

Den regerande mästaren Kanada vann slutligen med 3–0 i matcher och därmed är Sverige illa ute i Davis Cup efter två raka förluster. Härnäst väntar hemmanationen Italien på söndag i gruppspelets sista match.

De två bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om