Borg kämpade – vann publikens hjärtan

Leo Borg skakade om argentinaren Federico Coria i Båstads andra omgång, men räckte inte till. Coria vann med 6–4, 6–2, sedan matchen varit avbruten i timme efter ett störtregn. –Jag kan slå den här killen en bra dag, säger Leo Borg efter matchen.

Leo Borg när det just börjat regna på centrecourten i Båstad vid 22.30-tiden, medan Borg kämpade för att hålla liv i matchen mot argentinaren Federico Coria.

Tennis2023-07-19 22:46

20-årige Leo Borg skrällde och tog sin största seger i karriären när han på tisdagen besegrade Elias Ymer med 2–0 i set i ATP-turneringens första omgång.

Onsdagens motståndare var lite vassare. Federico Coria är nummer 116 på ATP:s senaste rankning. Leo Borg hade plats 437 före turneringen i Båstad.

– Tyvärr gick det inte i dag, säger Leo Borg, som ändå inte var alltför besviken.

– Han var en mycket bättre spelare i dag.

Leo Borg vann dock åskådarnas hjärtan, med flera riktigt bra bollar och en kampvillig inställning.

– Det var riktigt bra publik, säger Borg tacksamt.

Första set var jämnt, och Leo Borg vann flera bollar som rev ner applåder från de välfyllda läktarna. Coria vann med 6–4, efter att ha brutit Borgs serve i två game.

I andra set började Federico Coria bäst och tog ledningen med 2–0. Lite senare bröt han Borgs serve igen, för andra gången i setet, och ryckte till 4–1

Nästa servegame för Leo Borg, vid ställningen 5–1, blev en utdragen kamp – som dock fick avbrytas när ett störtregn drog in över banan omkring klockan 22.30.

Spelet återupptogs en timme senare, nu med färre åskådare på läktarna. Leo Borg vann två bollar direkt, och höll därmed sin serve. Corias ledning var reducerad till 5–2.

Men sedan vann argentinaren sitt servegame, och därmed andra set med 6–2.

– Han servade för bra, och jag var inte riktigt där, säger Borg om matchens avslutning.

Federico Coria får nu spela kvartsfinal mot sin landsman Fransisco Cerundolo, som vann turneringen i Båstad förra året.

Leo Borg åker till en turnering i Kazakstan i nästa vecka.

– Jag kommer att befinna mig i Asien för det mesta de kommande månaderna.

– Jag utvecklas mest när jag är ute på touren och spelar mycket tävlingar, säger Leo Borg.