Boris Becker vet inte var hans troféer är

Boris Becker anklagas för att ha misslyckats att lämna över sina troféer från sin karriär. I rätten berättar den förre tennisstjärnan att han inte vet var de är.

Boris Becker anländer till rättegången som hålls i London.

Boris Becker anländer till rättegången som hålls i London.

Foto: Alastair Grant/AP/TT

Tennis2022-03-29 17:34

Boris Becker försattes i konkurs under 2017 och nu pågår en rättegång i London mot den förre tennisstjärnan där han står åtalad för 24 brott relaterade till konkursen.

Han anklagas för att inte ha att överlämnat ett antal tillgångar, inklusive nio troféer och medaljer från sin karriär.

54-åringen nekar till samtliga brott.

Tysken sa till juryn att han skulle lämna över troféerna "i morgon" om han hade dem. Becker vann den första av sina sex grand slam-titlar i Wimbledon när han bara var 17 år gammal.

Becker har sagt att han sålt sina fastigheter för att fixa sin ekonomi och tillade att han hade "massor" av troféer och minnen från sin karriär men att några nu saknas.

– För spelaren handlar det om att vinna titeln. Trofén är inte så mycket när du spelar. Nuförtiden önskar jag att jag hade dem för att visa mina barn, sade Becker till domstolen.

De troféer och medaljer han bland annat misslyckats att överlämna är två av hans tre Wimbledon-titlar för herrsingel, hans OS-guld 1992 och två Australian Open-troféer från 1991 och 1996.

Några av hans troféer auktionerades ut för att betala av skulder och Becker har vädjat om att försöka hitta dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!