Brittiskt ministerkrav – stöd inte Putin

Den ryske tennisstjärnan Daniil Medvedev kan bli tvungen att försäkra att han inte stödjer Vladimir Putin för att få spela Wimbledon i sommar. –Absolut ingen borde få vaja med den ryska flaggan, säger den brittiske idrottsministern Nigel Huddleston.

Den ryske tennisstjärnan Daniil Medvedev.

Den ryske tennisstjärnan Daniil Medvedev.

Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Tennis2022-03-15 19:17

Internationella tennisförbundet har stängt av Ryssland från spel i exempelvis lagtävlingar som Davis Cup. Men tennistourerna ATP och WTA tillåter ryska spelare att ställa upp i turneringar. Det innebär också fritt fram för den nuvarande världsettan Daniil Medvedev, som dock halkar ner från tennistronen nästa vecka efter tre veckor i toppen av rankningen.

Det gillar inte Storbritanniens idrottsminister som inte vill se den ryska flaggan vaja i idrottssammanhang. Och han tycker inte att det räcker att exempelvis låta ryska spelare få delta under neutral flagg.

– Jag tycker att vi måste gå ännu längre, jag tycker att de ryska idrottarna måste försäkra att de inte stödjer Vladimir Putins (Rysslands president) handlingar. Vi håller på att överväga vad som behövs för att få dessa försäkringar, svarar Huddleston på en fråga i parlamentet om Medvedevs medverkan i Wimbledon, uppger flera brittiska medier.

Huddleston säger att han är i kontakt med arrangören av grand slam-turneringen Wimbledon, All England Club, och att han också pratat med andra idrottsministrar för att nå en bred global överenskommelse hur individuella ryska idrottare ska behandlas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!