Centrecourten nästa?

Två kvalomgångar är avklarade. En återstår. Vinner Daniel Kumlin mot ryssen Yuri Schukin är han för första gången klar för spel i huvudturneringen i Swedish Open i Båstad.

Foto:

Tennis2007-07-09 06:28

- Jag är hoppfull inför den matchen, säger Daniel Kumlin.
Det här är tredje gången som Vimmerbykillen försöker kvala in till Swedish Open. De två tidigare gångerna har slutat med respass redan i den första kvalomgången.
I år går det bättre och Kumlin är nu framme i den tredje och sista kvalomgången.
- Jag har satsat mer seriöst än tidigare med mer träning och känner mig mycket bättre förberedd i år, förklarar Daniel Kumlin.
Han inledde kvalspelet på lördagen med att slå ut Henrik Norfeldt. Efter att ha förlorat det första setet med 5-7 var det aldrig något snack om vem av de två som var starkast. Kumlin vann de två nästkommande seten med 6-1, 6-0 och avancerade till kvalomgång två.
- Jag var nervös till en början och tappade 5-3 till 5-7 i första set. Efter den starten flöt det på mycket bättre.
I den andra kvalomgången på söndagen stötte han på Björn Rehnquist och fick en bra start genom att vinna det första setet i tiebreak efter att ha vänt ett 3-5-underläge. Rehnquist slog dock tillbaka och vann det andra setet med 6-3. Kumlin kopplade sedan greppet direkt i det avgörande setet som han vann med klara 6-1. Noterbart är att Rehnquist under sin juniortid rankades som världens bästa junior!
- Jag kände mig mycket mer avslappnad än i lördags. Det tredje setet var helt klart ett av de bästa som jag har spelat på grus. Det kändes riktigt härligt, kommenterar Kumlin.
Efter matchen blev han gratulerad av de före detta svenska världsstjärnorna Stefan Edberg och Mats Wilander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!