Chatjanov förstörde Tiafoes födelsedag

Frances Tiafoe hade hoppats på en åttondelsfinal i födelsedagspresent. Men Karen Chatjanov förstörde kalaset efter en rysare över fyra set. Och Greklands Stefanos Tsitsipas ställs mot Italiens Jannik Sinner i åttondelsfinalen i Australian Open-tennisen.

Karen Chatjanov är vidare efter att ha slagit ut USA:s Frances Tiafoe.

Karen Chatjanov är vidare efter att ha slagit ut USA:s Frances Tiafoe.

Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Tennis2023-01-20 04:56

Karen Chatjanov har medvind i Australian Open. Den 20:e-rankade ryssen slog ut USA:s Frances Tiafoe, rankad som nummer 17 i tredje omgången.

Kanske var det var för att amerikanen fyllde 25 dagen till ära, eller av storpolitiska skäl, som publiken var på Tiafoes sida. Men det verkade inte bekomma Chatjanov, som i förra omgången slog ut hemmaspelare Jason Kubler.

– Även om atmosfären var emot mig, så gillar jag det ändå, säger Chatjanov i segerintervjun från planen.

Chatjanov satte tidigt press och vann de första två seten. Därefter såg födelsedagsbarnet ut att tända till och vann det tredje, och hade setbollschanser även i fjärde. Men ryssen drog det längsta strået i tiebreakrysaren som slutade 11–9.

I åttondelsfinalen väntar japanen Yoshihito Nishioka, som inledde turneringen med att slå ut Mikael Ymer.

Svår sits för Sinner

Italiens Jannik Sinner var illa ute i den tredje omgången i Australian Open-tennisen.

21-åringen, rankad som nummer 16 i världen, låg under med två set mot Ungerns Marton Fucsovics, rankad 78.

Men sedan fick Sinner fart, och tog hem efterföljande tre set. Siffrorna blev 4–6, 4–6, 6-1, 6–2, 6–0.

– Det var helt klart en tuff match. Jag ändrade det taktiska, försökte gå in mer på hans backhand. Men efter att jag bröt och gick om poängmässigt, så kände jag mig lite bättre. Jag tror att det var nyckeln, säger Sinner.

Sinner ställs i åttondelsfinalen mot världsfyran Stefanos Tsitsipas, 24 år från Grekland, som besegrade nederländaren Tallon Griekspoor, rankad 63:a, i raka set.

Det blir ett returmöte, då Tsitsipas besegrade Sinner i kvartsfinalen i Australian Open förra året.

– Jag ser alltid fram emot den här typen av matcher, med tanke på att han är en av världens bästa spelare. Men jag har helt klart ändrat lite i mitt spel. Det blir förhoppningsvis en bra match, säger Sinner.

Norrie ute

Jiri Lehecka har tagit karriärens hittills största skalp, när han slog ut världstolvan Cameron Norrie från Storbritannien.

Den 21-årige tjecken, som tidigare aldrig tagit sig vidare från första omgången i grand slam-sammanhang, nötte ned britten i ett tretimmarsdrama.

I åttondelsfinalen väntar ytterligare en ännu högre rankad spelare, då han ställs mot kanadensiske världssjuan Félix Auger-Aliassime, som vann sin match mot Argentinas Francisco Cerundolo, raknad 29:a, efter fyra set.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!