Daniel Kumlin inleder sin nysatsning i krigets Israel

Vimmerbysonen Daniel Kumlin har inlett en nysatsning på tennisen. Nästa vecka spelar han tre internationella turneringar. Han gör det i Eilat i Israel. Ett land som befinner sig i krig med palestinska Hamas på Gazaremsan.

Tennis2009-01-09 23:00

- Vi ska spela tre turneringar i Eilat, det ligger ganska långt ifrån Gazaremsan, så jag känner mig ganska lugn, säger Daniel Kumlin.
Det är ett oroligt område Daniel Kumlin kommer till. Sedan Israel inledde en krigsoffensiv mot Gaza har konflikten trappats upp successivt.
Men Daniel Kumlin och fyra andra svenska unga tennisspelare väljer ändå att åka till Eilat för att spela tre turneringar.
Andra som avstått från Israel är bland annat AIK:s allsvenska fotbollslag som hade ett träningsläger inplanerat i Eilat i slutet av januari.
- Vi ville inte hamna i ett läge där vi tvingades förklara för spelarna och deras familjer varför vi skulle åka till just Israel, när argumentet är att det var billigt. Det var för många negativa aspekter kopplade till det, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Aftonbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!