De vill nå långt med sin tennis

Tennis, tennis, tennis. Just det. Mycket i Eric Lindströms och Anton Karlssons liv kretsar kring tennis. Och 15-åringarna är skickliga. De slog nyligen Sverigetvåan och Sverigefemman i SM-dubbeln i sin årsklass. I framtiden vill de nå långt i sin sport. - Så långt det går, men vi är medvetna om att det är sjukt hård konkurrens, säger de båda.

Eric Lindström och Anton Karlsson satsar hårt för att lyckas inom tennisen.

Eric Lindström och Anton Karlsson satsar hårt för att lyckas inom tennisen.

Foto:

Tennis2013-08-22 06:19


Vimmerby TK har lyckats få fram flera duktiga tennisspelare de senaste åren. Inte minst Daniel Kumlin, Pontus Kumlin, Viktor Odenbrink och Oliver Nilsson. Här ser ni två till som är på gång. Polarna Eric Lindström och Anton Karlsson.
De tar stadigt kliv framåt i sin utveckling, trots att de kanske tränar mindre än många av sina jämnåriga spelare i andra klubbar:
- Jo, det gör vi. Ändå känns det som att vi närmat oss många av dem, säger Eric.
Tränar ni för lite?
- Nja, det vet jag inte. Jag tycker det är en lagom nivå. Risken finns att man tröttnar annars. Vi tränar ändå nästan varje dag, menar Eric.
- Jag vet inte, kanske att vi tränar för lite, men jag tror man kommer ifatt och det blir betydligt mer träning om man börjar tennisgymnasium.
Ska ni det?
- Troligtvis börjar jag på tennisgymnasiet i Växjö. Så känns det nu i alla fall, säger Eric och tittar på Anton, som nickar instämmande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!