Del Potro känslosam – efter sista matchen?

Juan Martín del Potro bröt ihop i tårar efter sin första match på två och ett halvt år. Nu kan karriären vara över för den argentinske tennisprofilen. –Om i dag var sista gången så kommer jag att lämna nöjd, sade han efteråt.

Juan Martín Del Potro gråter efter matchen mot Federico Delbonis.

Juan Martín Del Potro gråter efter matchen mot Federico Delbonis.

Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Tennis2022-02-09 16:45

Redan inför ATP-turneringen på hemmaplan i Buenos Aires flaggade den 33-årige Juan Martín del Potro för att matchen var mer av ett farväl än en comeback.

Den forne världstrean har dragits med enorma skadeproblem de senaste åren, och har bland annat genomgått fyra operationer på högerknä sedan juni 2019 – när han spelade sin senaste match.

"Kanske ses igen"

Men natten mot onsdag, svensk tid, var han äntligen tillbaka på tennisbanan. Och det var en känslosam återkomst.

Redan inför vad som skulle bli den sista serven bröt del Potro ihop i tårar. Efter matchen, som landsmannen Federico Delbonis vann i två raka set (6–1, 6–3), omfamnade han sin motståndare innan han vinkade till åskådarna runt centrecourten.

– Vi kanske ses igen, sade han efteråt.

– Jag gav verkligen allt i dag, till sista poängen. Jag är glad för att min sista match antagligen var på en tennisbana inför alla er, och inte på en presskonferens. Jag kommer alltid att minnas er.

Vann US Open 2009

Det är tänkt att del Potro ska delta även i Rio Open, som spelas nästa vecka, men det återstår att se om han drar sig ur.

– Jag kommer att prata med läkarna igen. Jag måste ta hand om mitt knä och sedan får vi se, säger han.

– Om i dag var sista gången så kommer jag att lämna nöjd.

Del Potro tog sin första och enda grand slam-seger i US Open 2009, efter att ha besegrat Roger Federer i finalen. Utöver det har han spelat två semifinaler i Franska mästerskapen (2009, 2018) samt en semifinal i Wimbledon (2013).

Argentinaren är dessutom tvåfaldig mästare i Stockholm Open (2016, 2017). Han nådde sin bästa placering på världsrankningen, en tredjeplats, under 2018. Sedan dess har han rasat till plats 753.

Del Potro hänger sitt pannband över nätet i Buenos Aires.
Del Potro hänger sitt pannband över nätet i Buenos Aires.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!