Diskning i Franska efter olyckligt slag

Japanska Miyu Kato och indonesiska Aldila Sutjiadi är diskvalificerade från dubbelturneringen i Franska mästerskapen efter en händelse i matchen mot Marie Bouzkova och Sara Sorribes ToromoParet tappade första set men hade en ledning med 3–1 i det andra när Kato slog en boll mot den motsatta änden av banan och av misstag träffade en bollflicka i bröstet.

Miyu Kato och Aldila Sutjiadi är diskade från Franska mästerskapen. Arkivbild.

Miyu Kato och Aldila Sutjiadi är diskade från Franska mästerskapen. Arkivbild.

Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Tennis2023-06-04 14:23

Japanska Miyu Kato och indonesiska Aldila Sutjiadi är diskvalificerade från dubbelturneringen i Franska mästerskapen efter en händelse i matchen mot Marie Bouzkova och Sara Sorribes Toromo

Paret tappade första set men hade en ledning med 3–1 i det andra när Kato slog en boll mot den motsatta änden av banan och av misstag träffade en bollflicka i bröstet. Bollen var inte i spel då.

Spelaren bad om ursäkt och fick först en varning av domaren, men protester från Bouzkova och Sorribes Toromo ledde till diskvalificering för Sutjiadi och Kato, som var i tårar när hon lämnade banan.

Bouzkova och Sorribes Toromo är därmed klara för kvartsfinal, där de möter vinnaren av matchen mellan Yifan Xu/Zhaoxuan Yang och Nicole Melichar-Martinez/Ellen Perez.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!