Djokovic besegrade Rune – satte nytt rekord

Novak Djokovic avslutar tennisåret som världsetta – för åttonde gången. Det står klart efter vinsten mot dansken Holger Rune i öppningsmatchen i ATP-slutspelet i Turin med siffrorna 7–6, 6–7, 6–3.

Novak Djokovic firar segern mot Holger Rune i Turin.

Novak Djokovic firar segern mot Holger Rune i Turin.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Tennis2023-11-13 01:24

För Rune var det första gången i ett ATP-slutspel. Han lyckades ta ett set, men serben på andra sidan nätet blev för stark i slutändan.

Den 24-faldige grand slam-mästaren Novak Djokovic behövde blott en seger till – eller att rivalen Carlos Alcaraz förlorade – för att säkra platsen som världsetta ännu en säsong. Djokovic klarade det hela på egen hand och det innebär också ett rekord: han har nu avslutat året som världsetta åtta gånger.

– Jag hittade ett sätt att vinna mot en motståndare som spelade fantastiskt. Han visade prov på mod i dag, sade Djokovic efter matchen.

Djokovic, som vunnit sina 19 senaste matcher, har sin ålder till trots haft ännu ett tämligen framgångsrikt år där han vunnit tre av fyra grand slam-titlar.

36-åringen kom till Italien efter att nyligen ha vunnit Paris Masters. Vinsten var hans 40:e Masters-titel – en bedrift ingen annan tennisspelare tidigare lyckats med.

En turneringsvinst i Turin skulle ge honom hans sjunde titel i ATP-slutspelet, vilket är en mer än schweizaren Roger Federer, som pensionerade sig förra året.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel typ av match. Rätt är att det var öppningsmatchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om