Djokovic finalklar trots märkligt domslut

Novak Djokovic, 36, är klar för ytterligare en Wimbledon-final. Den serbiske världstvåan slog italienske världsåttan Jannik Sinner i tre raka set – trots ett underligt domslut. –Det var första gången i min karriär som något sådant hände, säger han.

En förvånad Novak Djokovic efter domarens beslut.

En förvånad Novak Djokovic efter domarens beslut.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2023-07-14 17:26

Vid ställningen 2–1 och 15–15 till Djokovic i första set avbröt domaren poängen och straffade serben med "hindrance" (störning).

Domaren ansåg att Djokovic stönade högljutt för länge efter det att han träffade bollen, vilket ansågs störa 21-årige Sinner.

Serben såg minst sagt förvånad ut över domslutet.

– Det hade kunnat ändra matchens riktning. Jag kände mig väldigt nervös efter det domslutet, men jag lyckades omgruppera mig. Jag tror det var första gången i min karriär som något sådant hände. Kanske var det något eko från taket, jag vet inte…, säger Djokovic i segerintervjun och fortsätter:

– Men det var ett domslut jag måste respektera.

Går för femte raka

Poängen tilldelades Sinner, men det stoppade inte serben som tog hem semifinalen genom att vinna tre raka set (6–3, 6–4, 7–6).

Djokovic har fyra raka Wimbledon-titlar och har segrat i den klassiska grand slam-turneringen vid sju tillfällen.

Dessutom är han den herrspelare med flest grand slam-titlar genom tiderna: 23.

Nu är siktet inställt på den 24:e.

– Jag känner mycket motivation och inspireras av att spela tennis som jag älskar. Sporten har gett mig så mycket, säger han innan han med glimten i ögat fortsätter:

– Du måste lita på dig själv och försätta dig i den bästa positionen, både mentalt och fysiskt. Jag försöker inte se åldern som ett hinder, tvärtom snarare: 36 är det nya 26 antar jag.

Hyllade Sinner

Han hyllade även sin motståndare.

– Tredje set kunde ha gått hans väg. Han missade några lägen och tillät mig komma in i matchen. Han har visat varför han är en av ledarna i nästa generation och han är en av de bästa i världen.

I finalen ställs Djokovic mot spanske världsettan Carlos Alcaraz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om