Djokovic missar US Open – är inte vaccinerad

Den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic missar US Open. Anledningen är att Djokovic inte är vaccinerad mot covid-19 och därmed inte kan resa till USA. "Tyvärr kommer jag inte att kunna resa till New York för US Open", skriver han på sociala medier.

Novak Djokovic. Arkivbild.

Novak Djokovic. Arkivbild.

Foto: Armin Durgut/AP/TT

Tennis2022-08-25 16:33

US Open, som är den sista grand slam-turneringen för året, inleds på måndag. Djokovic spelade turneringen förra året men förlorade finalen mot ryske Daniil Medvedev.

Och denna gång kommer Djokovic, som vann Wimbledon i somras, alltså inte ens till start.

"Tyvärr kommer jag inte att kunna resa till New York för US Open. Tack för alla meddelanden och all kärlek och support. Jag önskar alla spelare lycka till. Jag kommer att hålla mig i form och vara positiv i väntan på en möjlighet att få tävla igen. Vi ses snart, tennisvärlden", skriver Djokovic på sociala medier.

Utländska medborgare som inte har vaccinerats mot covid-19 tillåts i nuläget inte att resa in i USA. För att delta i turneringen finns inget vaccinkrav vilket gör att ovaccinerade tennisspelare från USA tillåts att spela.

Djokovic missade även Australian Open tidigare i år då han nekades visum till Australien på grund av sin vaccinstatus.

Djokovic har vunnit 21 grand slam-turneringar, en färre än Rafael Nadal som har flest titlar genom tiderna på herrsidan. Serben har vunnit US Open tre gånger, senast 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!