Djokovic till final – kan vinna fjärde raka

Tre raka Wimbledon-titlar. På söndag kan Novak Djokovic vinna fjärde raka.

Novak Djokovic har vunnit tre raka Wimbledon-finaler, på söndag kan han ta hem fjärde raka.

Novak Djokovic har vunnit tre raka Wimbledon-finaler, på söndag kan han ta hem fjärde raka.

Foto: Alastair Grant/AP/TT

Tennis2022-07-08 18:55

Förlust i första set med 2–6 – därefter var det inget snack om saken.

6–3, 6–2 och 6–4.

Novak Djokovic är klar för sin fjärde raka Wimbledon-final, där världstrean dessutom har vunnit turneringen de senaste tre gångerna (2018, 2019 och 2021, inställt 2020 på grund av pandemin).

Hemmahoppet, 26-årige Cameron Norrie, tolva på världsrankningen, vann alltså första set men lyckades inte skaka om serben tillräckligt i matchen.

Hyllar Norrie

– Jag började inte bra, han var den bättre spelaren i första set, Cameron dominerade. Jag hade tur att bryta hans serve i andra set och därefter kände jag att momentum skiftade lite, säger Djokovic i segerintervjun.

– Jag har spelat många semifinaler i grand slam förut, men det är aldrig lätt att gå ut på banan. Du har mycket press och förväntningar på dig själv – och från andra.

Djokovic har nu varit i flest grand slam-finaler, singel, av samtliga herrspelare, 32 till antalet. Tvåa på listan är Roger Federer, 31, medan Rafael Nadal är trea, 30.

– Cameron hade inte mycket att förlora, han gör förmodligen sitt livs bästa turnering. Att spela på hemmaplan är aldrig lätt, men jag önskar honom allt det bästa. Han är en bra spelare och jag har stor respekt för honom, säger Djokovic.

"Känsloladdat"

I finalen, som avgörs på söndag, ställs 35-årige Djokovic mot Nick Kyrgios, som gick direkt till final då Rafael Nadal drog sig ur semifinalen på grund av skada.

– En sak är säker, det kommer bli väldigt känsloladdat från båda, haha. Det är hans första grand slam-final, han är laddad och har inte mycket att förlora, säger Djokovic.

Finalen blir serbens åttonde i Wimbledon, av de sju finaler han varit i tidigare har 35-åringen vunnit alla utom en – och nu går han för sin 21:a grand slam-titel.

– En ny final för mig här på Wimbledon, turneringen som jag älskar så mycket, förhoppningsvis kan erfarenheten jag har hjälpa mig.

I damernas final, på lördag, möts Ons Jabeur och Jelena Rybakina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!