Djokovic till kvartsfinal efter skadeoro

Det var länge osäkert om Novak Djokovic ens skulle komma till spel efter en skada i magtrakten. Men skadan verkade inte hämma honom mot kanadensaren Milos Raonic. Den serbiske världsettan vann med 3–1 i set och är klar för kvartsfinal.

Aslan Karatsev har nått kvartsfinalen i Australian Open.

Aslan Karatsev har nått kvartsfinalen i Australian Open.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2021-02-14 10:01

Djokovic hade uppenbara bekymmer med skadan under segermatchen mot Taylor Fritz i tredje omgången.

Men även om den fortfarande påverkar honom, kände han att han var kapabel att spela idag.

– Det är inte en perfekt situation. Men om jag inte hade känt att jag kunde konkurrera så hade jag dragit mig ur, sade han till Eurosport efter matchen.

Jämn inledning

Det var en jämn match de två första seten, Djokovic vann första med 7–6 efter tiebreak, Raonic lyckades vinna med 6–4 i andra.

Men sedan tog den serbiske världsettan kommandot. Han bröt Raonic serve två gånger i tredje set och vann med 6–1.

I fjärde vann han med 6–4, och därmed är han klar för kvartsfinal.

Där kommer han att ställas emot sjätteseedade tysken Alexander Zverev. Djokovic har mött tysken sju gånger tidigare och har fem segrar och två förluster.

De möttes för mindre än två veckor sedan i en uppladdningsmatch i Melbourne inför Australian Open, då vann Djokovic.

Serben jagar sin tredje titel i rad i Australian Open. Han har vunnit turneringen åtta gånger, vilket är flest av alla herrspelare genom tiderna.

Karatsev fortsätter skrälla

Tidigare under dagen fortsatte succén för den ryske kvalspelaren Aslan Karatsev, som nådde kvartsfinalen i Australian Open genom sin seger mot tjugondeseedade Felix Auger-Aliassime. Karatsev, som gör grand slam-debut i tävlingen, är rankad nummer 114 i världen.

– Det var väldigt svårt i början att spela mot honom. Han är en väldigt bra spelare och spelade väldigt fort och det tog mig två set att hitta min rytm, sade Karatsev efter matchen.

Tidigare i turneringen har Karatsev bland annat vunnit över åttondeseedade argentinaren Diego Schwartzmann i tre raka set. Han är den lägst rankade manliga spelaren sedan 1991 att nå en grand slam-kvartsfinal.

Karatsev kommer härnäst att möta artondeseedade bulgaren Grigor Dimitrov, som vann sin match mot US Open-mästaren och tredjeseedade österrikaren Dominic Thiem i tre raka set, 6–4, 6–4, 6–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!