Djokovic tillbaka med seger

Novak Djokovic är tillbaka på tennisplanen. I ATP-turneringen i Dubai besegrade han italienaren Lorenzo Musetti i två raka set.

Novak Djokovic är tillbaka på tennisplanen.

Novak Djokovic är tillbaka på tennisplanen.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Tennis2022-02-21 20:50

Novak Djokovic fick inleda sin försenade säsong med en seger. I ATP-turneringen i Dubai besegrade Djokovic Lorenzo Musetti, Italien, rankad 58 i världen.

19-åringen hade inte mycket att sätta upp mot världsettan som vann med klara 6–3, 6–3.

– Jag måste vara nöjd med min tennis, speciellt efter att inte ha spelat på nästan tre månader, säger Djokovic i segerintervjun.

Turneringen är hans första för året då han i januari nekades spel i Australian Open under uppmärksammade former på grund av att han inte är vaccinerad mot covid-19.

– Det var den bästa möjliga upplevelsen i kväll, tack för allt ert stöd och för att ni välkomnade mig på er plan som ni gjort, fortsatte han inför den jublande publiken.

Men bara för att han spelar nu betyder det inte att rubrikerna kring hans vaccinstatus kommer att upphöra.

Djokovic sade nyligen att han är beredd att missa fler turneringar för att slippa ta vaccinet. Det innebär att han kan missa tre av fyra grand slam-turneringar i år.

Men restriktioner kan ändras och om de skulle ändras till serbens fördel är han välkommen tillbaka, det säger Australian Open-vinnaren Rafael Nadal.

– Om Novak får spela grand slam-turneringar som ovaccinerad, är han välkommen, säger spanjoren enligt DPA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!