Djokovic tillbaka – står fast vid vaccinbeslutet

Novak Djokovic är tillbaka i de stora turneringarna, i alla fall tillfälligt. Världsettan i tennis är medveten om att hans vaccinations-status omöjliggör deltagande i vissa stora turneringar. –Det är ett pris jag är villig att betala, säger serben.

Novak Djokovic är på plats i Dubai.

Novak Djokovic är på plats i Dubai.

Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Tennis2022-02-17 17:27

Novak Djokovic kliver på måndagen ut på tennisbanan igen efter kontroverserna kring sitt deltagande i Australian Open. Serben spelar ATP-turneringen i Dubai, Förenade arabemiraten. Hans första sedan han stoppats från årets första grand slam.

– Jag ser fram emot att spela på måndag, efter allt som har hänt saknar jag tennisen, säger Djokovic till den samlade pressen i Dubai.

Sedan hans visum nekats och han stoppats från att spela i Australien, har den 20-faldige grand slam-vinnaren hållit låg profil.

I stället för att han, som många på förhand trodde, kunde säkra en historisk 21:a grand slam-seger, fick han på tv följa Rafael Nadal göra det i stället. Inför Franska mästerskapen i maj kan det bli en liknande situation beroende på restriktionerna. Men Djokovic är beredd att missa ännu en av tennisens största turneringar för att slippa ta vaccinet.

– Ja, det är ett pris jag är villig att betala, säger han.

– Jag var förberedd på att inte åka till Australien. I och med att jag inte är vaccinerad, så förstår jag att jag inte kan åka till de flesta turneringarna just nu.

I Förenade arabemiraten krävs inget vaccin för inresa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!