Djokovic vann trots skada

Världsettan Novak Djokovic är klar för åttondelsfinal i Australian Open. Trots att han spelade skadad mot Taylor Fritz. –Jag är väldigt stolt över mig själv, men jag är också orolig, säger Djokovic.

Novak Djokovic får behandling för sin skada. Han lyckades ändå vinna.

Novak Djokovic får behandling för sin skada. Han lyckades ändå vinna.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2021-02-12 14:47

Djokovic tog sig tillbaka in i tennismatchen efter att ha fått en välbehövlig paus när arenan i Melbourne tömdes på publik inför nedstängningen på grund av coronasmittan.

Serben vann med 7–6, 6–4, 3–6, 4–6, 6–2.

Det verkar handla om en skada i högra höften och/eller i högersidan av magen och Djokovic kunde under stora delar av matchen inte slå forehandslag.

Han fick behandling i början av tredje set.

– Då funderade jag på om jag skulle bryta. För jag kunde inte röra på mig, inte rotera. Det enda jag kunde var att serva, säger Djokovic i Eurosports sändning.

– Jag kände att min enda chans var att serva bra. Och nu är jag så stolt. Det här är ett av de bästa ögonblicken i min karriär.

Han säger att han tror att han har fått en muskelbristning.

– Det oroar mig, för jag har ingen bra erfarenhet av bristningar. Jag hoppas att jag ska kunna spela vidare.

Att han fick spela stora delar av matchen med publik, läktarna tömdes mitt under det fjärde setet, och sedan avsluta inför tomma läktare kommenterar Djokovic:

– Inget förvånar mig längre vad vi får uppleva under pandemin. Det är en unik upplevelse att spela inför publik och sedan inte.

Vid midnatt till lördagen infördes hårda restriktioner i Melbourne efter ett smittoutbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!