Djokovic vidare i Wimbledon – Ruud utslagen

Världstrean Novak Djokovic tog en rutinseger mot australiern Thanasi Kokkinakis i Wimbledon. Den norske tennisstjärnan Casper Ruud, sexa i världen, hade däremot en tuff dag på gräset i Wimbledon.

Novak Djokovic är vidare i Wimbledon.

Tennis2022-06-29 16:51

Wimbledons regerande mästare, världstrean Novak Djokovic, har tagit sig till tredje rundan efter en enkel seger mot Thanasi Kokkinakis från Australien.

Djokovic, besegrade sin 79-rankade motståndare med 3–0 i set. Segersiffrorna skrevs 6–1, 6–4 , 6–2.

I tredje rundan möter serben Djokovic antingen sin landsman Miomir Kecoktovic eller Alejandro Tabilo från Chile.

Om Djokovic vinner turneringen är det hans fjärde raka titel i Wimbledon, och sjunde totalt. Roger Federers åtta titlar är rekord.

Fransmannen Ugo Humbert, rankad 112:a i världen, stod för en rejäl skräll när han slog ut Casper Ruud – som var i final i Franska mästerskapen – med 3–1 i set i grand slam-turneringens andra omgång. Efter ett svagt första set vände Humbert matchen och vann därefter tre raka set.

Ruud föll till slut med setsiffrorna 6–3, 2–6, 5–7, 4–6.

I Wimbledons tredje runda ställs Humbert mot 58-rankade David Goffin från Belgien.

Humbert har visat sig vara en mardrömsmotståndare för Ruud. Detta var nämligen tredje gången han besegrade norrmannen på ATP-touren.

Humberts högsta placering på världsrankingen var 25:e plats. För Ruud var det, trots hans höga placering på världsrankningen, första gången han tog sig förbi första omgången i Wimbledon.