Donerar pengar för serveess – åkte ut direkt

Den polske tennisstjärnan Hubert Hurkacz donerar 100 euro per serveess under Wimbledon till behövande i Ukraina. Direkt i första rundan åkte han dock ut.

Hubert Hurkacz donerar 100 euro, motsvarande drygt 1|000 kronor, för varje serveess under Wimbledon. Arkivbild.

Hubert Hurkacz donerar 100 euro, motsvarande drygt 1|000 kronor, för varje serveess under Wimbledon. Arkivbild.

Foto: David Inderlied/AP/TT

Tennis2022-06-27 10:26

Världstian berättade om tanken att donera pengar för sina serveess på sitt Twitterkonto. Polacken är dessutom känd för sina starka servar.

"Jag skulle vilja berätta att jag kommer donera 100 euro till ukrainska medborgare för varje serveess jag gör i årets Wimbledon. Jag hoppas att serven kommer vara bra", skriver han.

100 euro motsvarar lite över 1 000 svenska kronor.

I första rundan ställdes polacken mot Alejandro Davidovich Fokina, rankad 37:a i världen. Matchen slutade till slut med seger för spanjoren, efter 3–2 i set. Matchen tvingades att avbrytas två gånger på grund av regn.

Den 196 centimeter långe polacken tippades på förhand gå långt i årets turnering och vann ATP-turneringen Halle Open. Det var hans första titel på gräs och i finalen körde han över ryske världsettan Daniil Medvedev med 2–0 i set (6–1, 6–4).

Wimbledon spelas också på gräs.

Hurkacz var framme i semifinal i förra årets upplaga av den engelska grand slam-turneringen och på vägen dit gjorde han 54 serveess, vilket då hade inneburit cirka 57 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!