Elias Ymer vidare i Stockholm Open: "En strid"

Svenske Elias Ymer, 26, tog sig an den 29-åriga tysken Oscar Otte i första omgången av årets upplaga av Stockholm Open. Det slutade med svensk seger (7–6, 6–7, 6–3).

Elias Ymer. Arkivbild.

Elias Ymer. Arkivbild.

Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP/TT

Tennis2022-10-19 21:15

Ymer, rankad 129:a i världen, och Otte, 54:a i världen, hade inför matchen ställt mot varandra två gånger. Båda matcherna spelades utomhus, på grus, i Frankrike i fjol – en i Aix-en-Provence och en i Lyon. Vem som vann? Ymer, båda gångerna.

Matchen på Kungliga tennishallens blå hardcourt inleddes jämnt. Men till slut var det svensken som drog det längre strået och vann första set med 7–6.

Set två blev även det tätt. Men vid ställningen 2–2 växlade Otte upp och gick upp i en 5–2-ledning. Då var det Ymers tur att växla upp. Svensken tog sig tillbaka tillbaka och 5–5 var ett faktum.

Men det var tyskens tur att dra det längre strået. Otte vann set två efter tiebreak. Vilket innebar att ett tredje avgörande set väntade.

Där hade Ymer ledningen med 3–2 – vilket även blev det matchavgörande rycket. Svensken vann setet med 6–3, vilket fick publiken att explodera av glädje.

– Det var extremt tufft. I dag var det en strid. Resultatet visar att det var en mentalt stark insats från mig. Jag är väldigt glad över att vara vidare, säger Ymer i segerintervjun i SVT.

I nästa runda möter Ymer amerikanen Frances Tiafoe, som är rankad 17:e i världen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!