Försvunna kinesiska stjärnan frontar L'Équipe

"Var är Peng Shuai?" frågar sig den anrika franska sporttidningen L'Equipe på lördagens framsida. Den kinesiska tennisstjärnan som inte hörts av sedan hon anklagade en toppolitiker för att ha tvingat henne till sex.

Peng Shuai. Arkivbild.

Peng Shuai. Arkivbild.

Foto: Tim Ireland AP/TT

Tennis2021-11-19 23:17

Samtidigt riktar tidningens biträdande chefredaktör, Jean-Philippe Leclaire, en känga mot Internationella olympiska kommittén (IOK).

"Hur kan vinter-OS inledas som vanlig, i Peking den 4 februari, om man ännu inte fått ett klart och tydligt svar eller en försäkran på frågan som idrottare världen över ställer sig: var är Peng Shuai?", skriver han.

Det var den 2 november som Peng publicerade ett inlägg på sociala medier-plattformen Weibo där hon hävdade att den tidigare vice premiärministern, Zhang Gaoli, tvingat henne till sex.

Både inlägget och hennes konto raderades kort därefter och sedan dess har ingen hört av henne.

Flera framstående stjärnor som Naomi Osaka, Serena Williams och Novak Djokovic har uttryckt sin oro över situationen. Samtidigt har WTA hotat med att sluta lägga turneringar i Kina.

Turneringsorganisationen arbetar för att få kontakt med Peng.

– Vi gör allt vi kan för att försöka nå henne och förhoppningsvis kunna prata med henne direkt, säger Steve Simon, vd för WTA.

– Där vi är just nu är att vi först och främst vill försäkra oss om att Peng Shuai är i säkerhet.

Peng Shuai är tidigare världsetta i dubbel. Numera är hon rankad 192.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!