Försvunna tennisstjärnan: "Jag mår bra"

Den försvunna kinesiska tennisstjärnan Peng Shuai har haft ett videomöte med Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach under söndagen. Där säger Peng att hon är i säkerhet och mår bra.

Peng Shuai. Arkivbild.l

Peng Shuai. Arkivbild.l

Foto: Tim Ireland AP/TT

Tennis2021-11-21 17:54

Enligt ett uttalande från IOK varade samtalet med Peng, där ordföranden Thomas Bach, Emma Terho, chef i de aktivas råd, och Li Lingwei, kinesisk IOK-delegat deltog, en halvtimme.

"Peng tackade IOK för omtanken om sitt välbefinnande. Hon förklarade att hon är i säkerhet och mår bra, lever i sitt hem i Peking, men vill vara i fred just nu. Det är därför hon föredrar att spendera tid med vänner och familj just nu. Hon kommer dock att fortsätta vara involverad inom tennisen, sporten hon älskar", skriver IOK.

Peng har inte setts i offentligheten sedan hon den 2 november anklagade tidigare vice premiärministern Zhang Gaoli, som nu är i 70-årsåldern, för att ha tvingat henne att ha sex. Enligt ett inlägg hon gjorde på kinesiska sociala medier-plattformen Weibo ska det bland annat ha skett i samband med att hon besökte hans hem för att spela tennis.

"Den eftermiddagen gav jag inte mitt samtycke och jag kunde inte sluta gråta", skrev hon, enligt SBS.

Pengs försvinnande har lett till stor oro i tennisvärlden, där chefen för damtennisorganet WTA, Steve Simon, nyligen hotade med att inte längre anordna några turneringar i Kina.

Även FN har krävt bevis på att den förra världsettan mår bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!