Gauff enkelt vidare – möter Raducanu

Amerikanska stjärnskottet Coco Gauff hade inga jättebekymmer med tjeckiskan Katerina Siniakova i den första matchen på Australian Opens centercourt. Även världsettan Iga Swiatek är vidare efter vissa bekymmer.

Coco Gauff med en backhand mot Katerina Siniakova i öppningsmatchen i Melbourne.

Coco Gauff med en backhand mot Katerina Siniakova i öppningsmatchen i Melbourne.

Foto: Aaron Favila/AP/TT

Tennis2023-01-16 02:37

– De bollarna jag förlorade spelade hon otroligt, säger Gauff i eftermatchintervjun på planen.

Den sjunderankade 18-åringen från Florida tog enkelt hem första set med 6–1. Andra set blev en betydligt jämnare historia, där den 46:e-rankade Siniakova spelade upp sig.

Flera fina bolldueller fick fart på premiärpubliken i den halvfulla arenan.

När tjeckiskan såg ut att ha setet i sitt grepp med en 4–2-ledning, bröt amerikanskan serven och tjeckiskan slog frustrerat sitt racket i bagen. Sedan behöll Gauff kommandot och tappade inga fler game, och vann därmed andra set med 6–4 – även om det sista gamet blev en dramatisk, utdragen historia med flera räddade matchbollar.

– Jag är väldigt nöjd med mig själv. Katerina är en kämpe, jag visste att hon skulle kämpa till sista bollen och det visade hon i dag, säger Gauff.

Möter Raducanu

I nästa omgång möter hon ett annat stjärnskott, 20-åriga brittiskan Emma Raducanu, som slog igenom med dunder och brak 2021 när hon vann US-open. Raducanu slog ut tyskan Tamara Korpatsch med 6–3, 6–2.

– Jag har så klart sätt henne spela, speciellt under hennes US Open-vända. Som en riktigt aggressiv spelare så gillar hon att gå in på returerna, säger Gauff och fortsätter:

– Jag tror att det är en bra matchning för oss båda. Jag ser fram emot den.

Även Raducanu ser fram emot mötet:

– Jag tycker att vi båda är bra, unga spelare. Vi är båda på väg att slå igenom, som en del av nästa tennisgeneration egentligen. Jag ser fram emot tillställningen, säger hon.

Swiatek nöjd

Världsettan Iga Swiatek från Polen hade det bekymmersamt med grannlandet Tysklands främsta damspelare, Jule Niemeier, som gjorde Australian Open-debut.

Även om hennes första medverkan i turneringen var över på två timmar, visade den tyska 23-åringen att hon är redo för att spela på de stora arenorna. Hon tog både en 2–0, och 4–2-ledning i andra set och bjöd på underhållande spel.

Men Swiatek visade varför hon är rankad etta, kom tillbaka och vann till slut matchen i raka set med 6–4, 7–5.

– Jag är rätt nöjd att jag tog mig vidare, för första omgången är alltid klurig, säger Swiatek.

Iga Swiatek fick anstränga sig, men tog sig till slut vidare från första omgången.
Iga Swiatek fick anstränga sig, men tog sig till slut vidare från första omgången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!