Gauff grusade Wozniackis comeback-dröm

Den amerikanska tonåringen Coco Gauff blev den som satte stopp för danska Caroline Wozniackis hittills sagolika comeback i US Open. Efteråt hyllade Gauff Wozniackis spel och återkomst till touren.

Coco Gauff från USA jublar efter att ha besegrat danskan Caroline Wozniacki i fjäde rundan av tennisturneringen US Open.

Coco Gauff från USA jublar efter att ha besegrat danskan Caroline Wozniacki i fjäde rundan av tennisturneringen US Open.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Tennis2023-09-04 01:40

Sjätteseedade hemmafavoriten Coco Gauff är vidare till kvartsfinal i US Open efter att ha besegrat Caroline Wozniacki med 6–3, 3–6, 6–1 på Arthur Ashe Stadium på söndagen.

19-åriga Gauff ställs nu härnäst mot den regerande US Open-mästarinnan Iga Swiatek eller lettiskan Jelena Ostapenko i tisdagens kvartsfinal.

Efter segern sade Coco Gauff att hon gått in i matchen med vetskapen att hon måste spela aggressivt för att kunna besegra Wozniacki.

– Hon är en spelare som du måste vara mentalt tuff mot för varje poäng, sade Gauff.

Förlusten mot Gauff innebar slutet på Caroline Wozniackis smått sagolika comeback i US Open i sin första grand slam-turnering på tre och ett halvt år.

33-åriga Wozniacki pensionerade sig från tennisen efter Australian Open 2020 för att starta familj. Årets US Open var den tredje turneringen som tvåbarnsmamman spelat sedan hon återvände till touren i Montreal förra månaden.

Gauff, som bara var ett år gammal när Wozniacki debuterade på WTA-touren 2005, hyllade danskans insats i matchen mellan dem.

– Carolin är tillbaka, det är som att hon aldrig har varit borta. Nivån hon spelade på i dag var fantastisk och hon har varit en inspiration för mig när jag växte upp, sade Coco Gauff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om