Hånades av Kyrgios – stämmer för förtal

Den supporter som hånades av Nick Kyrgios i Wimbledonfinalen vidtar nu rättsliga åtgärder mot tennisstjärnan och stämmer australiern för förtal.

Nick Kyrgios stäms nu av den kvinna som han hävdade störde honom under Wimbledonfinalen. Arkivbild.

Nick Kyrgios stäms nu av den kvinna som han hävdade störde honom under Wimbledonfinalen. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2022-08-23 15:28

Det var under Wimbledonfinalen mellan hetsporren Nick Kyrgios och vaccinmotståndaren Novak Djokovic som den förstnämnde kände sig störd.

Kyrgios påpekade för domaren att en åskådare störde honom under hans servar och beskrev henne som "full bortom alla gränser". När domaren bad honom identifiera kvinnan svarade Kyrgios att det var "hon som såg ut att ha druckit runt 700 drinkar".

Nu kontrar kvinnan, som temporärt kastades ut från finalen, med en stämning. Hon menar att det var "vårdslösa och fullständigt grundlösa anklagelser" och stämmer Kyrgios för förtal.

"Detta orsakade inte enbart stor skada den dagen, utan Kyrgios falska anklagelse sändes ut till, och lästes av, miljoner människor runtom i världen, vilket orsakat mig och min familj betydande skada och ångest", säger hennes advokater i ett uttalande.

Kvinnan meddelar att stämningen är ett försök att få återupprättelse och att eventuell ersättning kommer doneras till välgörenhet.

Novak Djokovic vann finalen mot Nick Kyrgios med siffrorna 4–6, 6–3, 6–4, 7–6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!