Helaustralisk dubbelfinal efter skrällen

Det blir en helaustralisk dubbelfinal i Australian Open-tennisen sedan Nick Kyrgios och Thanasi Kokkinakis skrällvunnit över de tredjeseedade Marcel Granollers, Spanien, och Horacio Zeballos, Argentina.

Thanasi Kokkinakis och Nick Kyrgios jublar över skrällsegern i dubbelsemifinalen i Melbourne.

Thanasi Kokkinakis och Nick Kyrgios jublar över skrällsegern i dubbelsemifinalen i Melbourne.

Foto: Simon Baker/AP/TT

Tennis2022-01-27 07:45

Kyrgios och Kokkinakis, som kallas för "Special K", vann med 7–6, 6–4 över Granollers och Zeballos. Det var en riktig skräll eftersom de inte är några dubbelspecialister och fick ett wildcard till turneringen. Kyrgios är rankad 259 i dubbel och Kokkinakis 434.

Tidigare under dagen i Melbourne hade de australiska landsmännen Matthew Ebden och Max Purcell också överraskat genom att slå ut andraseedade Rajeev Ram, USA, och Joe Salisbury, Storbritannien, i två raka set i semifinalen. Herrdubbelfinalen spelas på lördag.

I damdubbelsemifinalerna blev det favoritseger för det toppseedade tjeckiska paret Barbora Krejcikova och Katerina Siniakova som slog ut tredjeseedade Veronika Kudermetova, Ryssland och Elise Bertens, Belgien, med 6–2, 6–3.

I söndagens final får tjeckiskorna möta Beatriz Haddad Maia, Brasilien, och Anna Danilina, Kazakstan, som slog ut de andraseedade japanskorna Shuko Aoyama och Ena Shibahara med 2–1 i set.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!