Hemmapremiären slutade i förlust

Efter två förluster i helgen hade Vimmerby TK chansen att ta sin första seger i division ett i hemmapremiären mot Båstad. Men vinsten kom inte. "Det är små marginaler", säger VTK:s Eric Lindström.

Eric Lindström, t.v., och Anton Karlssons, t.h., VTK föll hemma mot Båstad.

Eric Lindström, t.v., och Anton Karlssons, t.h., VTK föll hemma mot Båstad.

Foto: Haris Dreco

Tennis2019-11-13 21:21

Vimmerby Tennisklubbs hemmapremiär under onsdagen slutade med förlust med 6–0 mot Båstad. 
– Det var väl väntat egentligen. Vi vet att Båstad är ett riktigt bra lag, säger VTK:s Eric Lindström.

I dubbeln ställdes Lindström och hans lagkamrat Anton Karlsson mot Båstads Erik Wedin och Henrik Holm. Där ledde VTK med 5–2 i det första setet men tappade och förlorade den matchen (7–5, 6–4 till Båstad). I den andra dubbeln, där Patrick Hörmann och Johan Nilsson var på banan för Vimmerby, förlorade VTK efter 6–3 och 6–1 till Båstad.

Singlarna slutade med fyra förluster för VTK. Eric Lindström och Anton Karlsson tog sina respektive matcher till super-tiebreak men lyckades inte ta hem matcherna. Patrick Hörmann och Johan Nilsson åkte på förluster i två raka set.
– Det är små marginaler i min och Antons (Karlsson) matcher. I ett super-tiebreak kan allt hända, säger Eric Lindström.

VTK har tagit steget upp i division ett till den här säsongen och i helgen förlorade man de två första matcherna i serien. 
– Omställningen är ändå mindre än jag trodde. Jag tycker att vi hänger med riktigt bra, både i helgen och i den här matchen. Men de har varit snäppet starkare än oss, säger Lindström. 

VTK–Båstad: Lindström/Karlsson–Wedin/Holm: 5–7, 4–6. Nilsson/Hörmann–Regnér/Andersson: 3–6, 1–6. Lindström–Wedin: 4–6, 6–1, 11–13. Nilsson–Regnér: 4–6, 3–6. Karlsson–Andersson: 7–5, 4–6, 6–10. Hörmann–Zoric: 1–6, 0–6. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!