Ilsken Medvedev kokade i Tokyo-värmen

Först avancemang i OS-tennisen. Sedan en rejäl sågning av förutsättningarna i Tokyo. Ryske världstvåan Danil Medvedev kokade av både ilska och värme.

Daniil Medvedev är vidare i OS-tennisen – trots allt.

Daniil Medvedev är vidare i OS-tennisen – trots allt.

Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Tennis2021-07-28 08:46

Medvedev har inte bara gjort sig känd för sitt spel utan också sin frispråkighet utanför tennisbanan. Turneringen i Tokyo har inte varit något undantag. Han har tidigare lyft att matcherna borde starta senare på dagen – allt för att undvika den värsta värmen och höga luftfuktigheten och i onsdagens match mot italienaren Fabio Fognini var de yttre förhållandena precis så tuffa som Medvedev varnat för.

Under matchen tvingades han ta medicinsk timeout och när huvuddomaren frågade om hans status var svaret:

– Jag mår bra och kan avsluta matchen men jag kan dö. Om jag dör, tar Internationella tennisförbundet, ITF, ansvar?

Till slut blev det vinst, 6–2, 3–6, 6–2, men efteråt var Medvedev krass:

– Redan från första set kändes det inte bra med andningen och jag kunde inte andas ordentligt. Jag tror att det här var den dagen med mest luftfuktighet hittills.

– Sedan under andra set såg jag inte riktigt bra. Jag var redo att ramla ihop på banan.

ITF har för att underlätta för spelarna låtit dem ta en tio minuter lång paus mellan seten. För Medvedev spenderades den tiden med en kall dusch och därefter blev det till slut vinst. I kvartsfinalen väntar spanjoren Pablo Carreno Busta och kanske senare i turneringen, ett möte med världsettan Novak Djokovic. Senare i dag spelar den serbiske stjärnan mot spanske Alejandro Davidovich Fokina.

Britten Andy Murrays försök att nå ett tredje raka OS-guld misslyckades när han i par med Joe Salisbury förlorade mot kroatiska veteranerna Marin Cilic/Ivan Dodig. Murray som de senaste åren varit skadedrabbad vann guld i singel i såväl London 2012 som Rio 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!