Internationell skalp för Odenbrink

De var lägst rankade av alla par i dubbeln - ändå vann de ITF-tävlingen Seat Salk Open. - Det känns riktigt skönt, säger Viktor Odenbrink, som i par med Isak Arvidsson vann den internationella tävlingen mot ett franskt par.

Tennis2010-01-08 23:01

Ingen hade räknat med att det svenska nykomponerade paret Odenbrink/Arvidsson skulle stå som slutsegrare i Salk Open i Stockholm. Vimmerbykillen Viktor Odenbrink, som numera tävlar för Växjö, hade klart lägst ITF-ranking av alla spelare i dubbeln (1433). Nu spelade det ingen roll alls...
- Vi kompletterade varandra perfekt. Isak har tagit ganska stora kliv de senaste åren och är en slugger med bra forehand och serve. Min styrka är backhand och även serven, säger Odenbrink.
I första omgången besegrades ett egyptiskt/kuwaitiskt par med klara 6-2, 6-1. I andra omgången blev det tuffare mot ett par från Ukraina/Estland - men seger med 2-1 i set. Semifinalen mot andraseedade Erik Moberg och britten Stefan Sterland-Markovic (förstaseedad i singeln) blev ännu jämnare.
- Vi föll i första, vann andra med 6-0 och kunde vinna supertiebreaket med 11-9. I finalen mot ett franskt par var det sedan inget snack. Odenbrink/Arvidsson vann med 6-4, 6-0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!