Jättelyftet: Upp 123 placeringar efter segern

Borna Coric hoppar upp rejält på tennisens världsrankning efter skrällsegern i ATP-tävlingen i Cincinnati. Kroaten lyfter 123 placeringar och rankas nu 29:a i världen.

Borna Coric lyfter på världsrankingen efter segern i Cincinnati Masters.

Tennis2022-08-22 14:26

Coric skrev historia när han besegrade världsfemman Stefanos Tsitsipas i söndagens final. 25-åringen blev då den lägst rankade spelaren hittills att vinna en Masters 1 000-titel, vilket är en samling av nio utvalda tävlingar på ATP-touren.

En axelskada har tidigare satt stopp för Coric utveckling och han missade ett års spel efter att ha tvingats till operation. I mars var kroaten tillbaka men har mestadels hållit till på lägre rankade Challenger-touren.

Inför turneringen i Cincinnati var Coric rankad på 152:a plats – men det märktes sannerligen inte. Han förlorade bara ett set på hela turneringen, i den andra omgången mot legendaren Rafael Nadal, och slog greken Stefanos Tsitsipas i finalen.

– Det har varit väldigt påfrestande för min kropp hela veckan. Jag kom in i turneringen med många, många träningspass. Nu behöver jag vila. Jag behöver återhämta mig och göra mig redo för US Open, sade Coric efteråt.

Coric har tidigare varit som bäst 12:a i världen. Segern i Cincinnati tar honom upp till plats 29.

Fakta: Topp 10 på världsrankningen