Inte bara innebandy för Kevin – ny tennistränare i VTK

Fredag förmiddag presenterades Kevin Rosén som ny tennistränare i Vimmerby TK – för att sedan ladda för innebandypremiär med Vimmerby IBK. "En riktig win-win lösning för både VIBK, VTK och mig", säger Rosén.

Ulf Berg och Johan Nilsson flankerar Vimmerby TK:s nye andretränare, Kevin Rosén.

Ulf Berg och Johan Nilsson flankerar Vimmerby TK:s nye andretränare, Kevin Rosén.

Foto: Privat

Tennis2021-09-17 14:12

När det stod klart att Ellen Larsson lämnade sitt uppdrag som andretränare i Vimmerby TK har klubben sökt en ersättare. Nu är det klart. 

Kevin Rosén tar över. Men det är inte tack vare tennisen som 22-åringen, som närmast kommer från Sydney i Australien, valde Vimmerby. Utan en annan idrott...

– Anledningen till att jag kom till Vimmerby är att jag i våras skrev kontrakt med VIBK, men det är ju inte ett fulltidsarbete så anställningen som andretränare på VTK visade sig bli en perfekt kombination. En riktig win-win lösning för både VIBK, VTK och mig! Jag har också erfarenhet som ungdomsledare på olika Sport–for–life-läger och tänker mig fortsatt utbildning och en framtida yrkesroll inom idrottsvärlden, säger han i ett pressmeddelande från klubben. 

Rosén är uppväxt i Eksjö/Jönköping och har en utbildning på Växjö Idrottsgymnasium i botten och är egentligen specialiserad på innebandy, men är också en duktig tennisspelare. 

– Med Johan och Kevin har VTK nu ett riktigt starkt tränarteam, säger ordföranden Ulf Berg och berättar att han ser fram mot kommande inomhussäsong:

– Vi har ca 120 ungdomar i våra (nästan) fullbokade ungdomsträningar, 40 som deltar vuxenträning (nästan fullbokat) och 10 i elitgruppen. I somras hade vi också 35 ungdomar i hårdträning i sex veckor på utebanorna, vilket var mycket bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!