Keys till semi – Peterson utslagen i dubbeln

Madison Keys fortsätter att gå fram som en ångvält i Australian Open-tennisen. I kvartsfinalen av grand slam-turneringen besegrades den tjeckiska världsfyran Barbora Krejcikova. Däremot är det färdigspelat för det sista svenskhoppet. Rebecca Peterson föll i kvartsfinalen i damernas dubbel.

Madison Keys jublar efter att ha besegrat Barbora Krejcikova i kvartsfinalen i Australian Open.

Madison Keys jublar efter att ha besegrat Barbora Krejcikova i kvartsfinalen i Australian Open.

Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Tennis2022-01-25 08:52

Därmed är amerikanskan, som besegrade Krejcikova i raka set med 6–3, 6–2, klar för en ny semifinal i grand slam-turneringen i Melbourne. Där väntar hemmahoppet, tillika världsettan, Ashleigh Barty som i sin kvartsfinal besegrade Keys landsmaninna Jessica Pegula med 6–2, 6–0.

Amerikanskan Keys hade ett tufft fjolår och vann totalt bara elva matcher. Den noteringen har hon redan tangerat bara några veckor in på det nya året. Först vann Keys en turnering i Adelaide som förberedelse inför Australian Open. Och i Melbourne har hon så här långt bara tappat ett set på fem matcher.

– Wow, det har gått bra så här långt. Jag är riktigt stolt över mig själv, säger 26-åringen enligt nyhetsbyrån AFP.

Tungt fjolår

Keys, som efter det tunga fjolåret halkat ned till 51:a plats på världsrankningen, nådde semifinal i Australian Open även 2015. Då föll hon mot slutliga mästarinnan Serena Williams.

Den här gången har hon en annan känsla med sig in till semifinalen.

– Jag skulle säga att det känns annorlunda mest för att jag är sju år äldre och inte är framme i min första semifinal i en grand slam-turnering, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att jag är lite mer förberedd den här gången, jämfört med hur det var för alla dessa år sedan.

Peterson utslagen

Semifinalspel blir det dock inte för Rebecca Peterson. Sverigeettan, som slogs ut i den andra omgången i singelturneringen, hade större lycka i dubbeln där hon tog sig till kvartsfinal i par med ryskan Anastasia Potapova.

Men där tog det stopp.

Peterson och Potapova tog visserligen hem det första setet med 6–4, men föll sedan i två raka set – 5–7, 3–6 – mot det brasiliansk-kazakiska paret Beatriz Haddad Mai/Anna Danilina.

– Det gick som det gick. Vi hade våra chanser, men tog inte vara på dem. I dubbel är det så himla små marginaler och det kan vända så fruktansvärt fort, vilket det gjorde, säger Peterson till TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!