Kumlin bra med på touren

Vimmerbysonen Daniel Kumlin kan summera två framgångsrika veckor på futuretouren i Bulgarien. Två turneringsvinster i dubbel och en semifinal i singel är hans facit.

Daniel Kumlin har haft två bra veckor i Bulgarien. Där har han vunnit två turneringar på futuretouren och har skrapat ihop fyra nya ATP-poäng. Foto: Magnus Strömsten

Daniel Kumlin har haft två bra veckor i Bulgarien. Där har han vunnit två turneringar på futuretouren och har skrapat ihop fyra nya ATP-poäng. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Tennis2007-05-22 06:23

- Det har gått väldigt bra, det känns som att jag har kommit in i spelet på touren ordentligt nu, säger Daniel Kumlin, på telefon från Pleven i Bulgarien.
Han och dubbelpartnern Calle Bergman, från Helsingborg, vann två raka turneringar i dubbel, när futuretouren avgjordes i Sofia.
- Spelet flöt väldigt bra, vi kompletterar varandra på ett bra sätt, och har ungefär samma spelsätt. Vi returnerar bra båda två, säger Daniel Kumlin.
Vid första turneringsvinsten finalbesegrade Kumlin/Bergman ett Tysk/Nya Zeeländskt dubbelpar med 2-1 i set. Vid den andra vinsten var en bulgar och en indier som fick sträcka vapen i dubbelfinalen, även denna gång med 2-1 i set. Daniel är nu uppe i 42 ATP-poäng i dubbel och ligger runt plats 700 i världen. Under de båda dubbelturneringarna har Daniel coachats av gamle världsspelaren, Joachim Nyström, som var ledare för de svenska spelarna.
Daniel har även hunnit med en singelturnering i Bulgarien. Han avancerade till semi-final, där han blev utslagen av ukrainaren Ivan Sergejev med 2-0 i set - Sergejev som sedan vann hela turneringen.
Daniel har nu skrapat ihop 13 ATP-poäng som singelspelare, vilket gör att han inte behövde kvala in till nästa future som inleds idag, i bulgariska Pleven.
- Det känns skönt att inte behöva kvala, då är man lite fräschare när det gäller. Jag tror på en bra chans även i nästa turnering, säger Daniel Kumlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!