Kumlin svensk mästare i tennis

Som junior har han tidigare blivit svensk mästare. Han har också en SM-titel i lag med Ullevi TK. Nu kan Daniel Kumlin även titulera sig svensk seniormästare i singel efter 2-1 i set mot Pablo Figueroa. - Det känns otroligt skönt, säger han något omtumlad efter sin bedrift.

Pablo Figueroa och Daniel Kumlin gjorde upp om SM-titeln. Daniel vann med 2-1 i set.

Pablo Figueroa och Daniel Kumlin gjorde upp om SM-titeln. Daniel vann med 2-1 i set.

Foto:

Tennis2009-08-24 06:35


På något sätt var det logiskt och också rättvist att just Daniel Kumlin och Pablo Figueroa skulle mötas i SM-finalen. De båda var etta respektive tvåa i sommartouren, som låg till grund för SM-slutspelet på grusbanorna i Tabergsdalen, utanför Jönköping.
Och det blev en finalmatch helt i publikens smak. Kumlin och Figueroa bjöd på en varierad tennis, med många läckra stoppbollar, stenhårda passerslag, tunga servar och tuffa baslinjedueller.
Finalisterna hade imponerat på sin väg till finalen, där Daniel Kumlin var näst intill prickfri i kvartsfinalen mot Daniel Nord och briljant mot Pontus Norberg i semin (6-0, 6-0).

Småländska vinnare
Det gick inte lika lätt mot den formstarke Pablo Figueroa - men spelet höll toppklass:
- Det är svårt att förklara att det kunde gå så bra. Jag låg sjuk i fem dagar innan och hade bara två träningspass i kroppen. Och så spelar jag mitt livs tennis, säger Daniel och ruskar lite lätt på huvudet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!