Kyrgios i Japan nÀr rÀttegÄng inleds

Nick Kyrgios, 27, befinner sig Tokyo för att spela Japan Open. Samtidigt inleds rĂ€ttegĂ„ngen mot tennisstjĂ€rnan som anklagas för misshandel. –Jag kan bara göra det jag kan och jag Ă€r hĂ€r i Tokyo och försöker spela bra tennis, sĂ€ger australiern.

Nick Kyrgios. Arkivbild.

Nick Kyrgios. Arkivbild.

Foto: Adam Hunger/AP/TT

Tennis2022-10-03 14:30

27-Äringen Àr anklagad för misshandel av en före detta flickvÀn och pÄ tisdag ska Kyrgios fÄ sitt fall prövat i sitt hemland Australien.

Huvudpersonen sjÀlv kommer inte nÀrvara dÄ han befinner sig i Japan för förhandlingarna natten mot tisdag, och enligt Kyrgios Àr "det inte alls svÄrt" att fokusera pÄ veckans tennisturnering.

Det Àr vanligt att svarande inte Àr pÄ plats för större administrativa förhandlingar dÄ de har juridiskt ombud.

Kyrgios, rankad pÄ 20:e plats i vÀrlden, berÀttar att han har hanterat fallet i "mÄnader" och att han tar det "dag för dag".

– Jag kan bara göra det jag kan och jag Ă€r hĂ€r i Tokyo och försöker spela bra tennis, fortsĂ€tta med det och bara försöka göra mitt jobb – och det Ă€r att spela tennis, sĂ€ger australiern.

Incidenten ska ha Àgt rum i Canberra i december förra Äret och om Kyrgios döms riskerar han att upp till tvÄ Ärs fÀngelse.

27-Äringens advokat, Jason Moffett, sade följande i juli om anklagelsen, mitt under Wimbledon:

– Det Ă€r en allvarlig anklagelse och Kyrgios tar den pĂ„ största allvar.

Trots anklagelsen beslutade Wimbledon att Kyrgios fick spela vidare i turneringen, en turnering dÀr australiern sedan föll i finalen mot Novak Djokovic.

– Vi har blivit informerade om den juridiska process som involverar Kyrgios i Australien. SĂ„ lĂ€nge det hĂ€r fortgĂ„r Ă€r vi inte i en position att kommentera. Vi pratar med hans team och han kommer att spela kvartsfinalen, sade en talesperson dĂ„.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om