Legendaren sågar Australian Open: "Patetiskt"

Tennislegendaren Martina Navratilova går till hård attack mot Australian Open-arrangören efter beslutet att stoppa åskådare från att ha t-shirts med trycket "Var är Peng Shuai?". Tjeckisk-amerikanskan kallar beslutet för patetiskt.

Martina Navratilova, höger, går till attack mot Australian Open. Arkivbild.

Martina Navratilova, höger, går till attack mot Australian Open. Arkivbild.

Foto: Alan Diaz/AP/TT

Tennis2022-01-24 08:20

Under söndagen dök ett klipp upp på sociala medier där säkerhetspersonal stoppar åskådare från att bära en tröja med budskapet "Var är Peng Shuai?" och lägger beslag på en banderoll, rapporterade bland andra The Guardian.

"Det är bara patetiskt. WTA står i princip ensamma i det här!!!", skriver den 18-faldiga grand slam-vinnaren Martina Navratilova på Twitter.

Damtennisorganisationen WTA har ställt in alla tävlingar i Kina tills vidare eftersom man inte fått tillräckliga bevis för att Peng Shuai faktiskt är fri.

Flera spelare har också uttryckt en önskan om att få prata med 36-åringen för att försäkra sig om hennes välmående.

Den franske dubbelspelaren Nicolas Mahut skriver på twitter att Australian Open viker sig för kinesiska sponsorer.

"Vad är det som händer!? Vilken brist på mod! Vad hade hänt om ni inte haft kinesiska sponsorer?", skriver han.

Det australiska tennisförbundet sade på söndagen att man inte tillåter kläder, banderoller eller skyltar med reklam eller politiska budskap under Australian Open, men att Peng Shuais säkerhet är av största vikt.

"Vi jobbar fortsatt med WTA och tennisvärlden för att få mer klarhet i hennes situation och kommer att göra allt vi kan för att försäkra oss om hennes välmående", säger en talesperson.

Det är fortfarande oklart vad som hänt den tidigare världsettan i dubbel efter att hon i höstas anklagat en kinesisk toppolitiker för sexuella övergrepp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!