VTK presenterar ny tränare: "En jättefin klubbanda"

Therese Gustafsson blir ny andratränare i Vimmerby Tennisklubb. Det presenterades av klubben på torsdagen. "Det var och är en jättefin klubbanda i VTK", säger Gustafsson.

Therese Gustafsson blir ny andratränare i Vimmerby TK.

Therese Gustafsson blir ny andratränare i Vimmerby TK.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2022-10-20 15:25

Under flera månader har VTK letat efter en ny andratränare. Och nu har man hittat en. 26-åriga Therese Gustafsson kliver in i rollen. På torsdagen höll VTK en presskonferens, där man presenterade sin nya tränare.

– Jag började ”spela” tennis hemma i köket med pappa redan när jag var så där tre år, säger hon.

Under sin uppväxt spenderade hon mycket tid i tennishallen i Vimmerby.

– VTK-hallen var som ett fritids. Vi kunde äta mellanmål där efter skolan och läsa läxor och spela när någon bana var ledig. Det var och är jättefin klubbanda i VTK och en trivsam miljö, säger Therese Gustafsson.

undefined
Therese Gustafsson med några yngre förmågor på tennisträning.

För hennes del blev det aldrig aktuellt att söka sig vidare till ett tennisgymnasium. Istället blev det en form av motion för henne, innan hon nu alltså kliver in som tränare och administrativ assistent.

Hon kommer närmast från ett jobb som butiksansvarig.

Ulf Berg, ordförande i VTK, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Therese är en utmärkt tennisspelare med mycket erfarenhet och stor talang. Vi är mycket tacksamma att ha henne i vårt team och kommer att ge henne möjlighet att utbilda sig vidare som tennistränare, säger han.

Redan till helgen kommer det bli full aktivitet i tennishallen då VTK:s Höstcup avgörs med 88 ungdomsmatcher på programmet. Spelare från 17 klubbar från stora delar av Södra Sverige är på plats och gör upp i flera klasser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!