Lokala laget gör succé: "Vore häftigt att gå upp"

En seger till och det är klart. Då tar Vimmerby TK steget upp i den högsta divisionen. "Det vore häftigt", säger Johan Nilsson.

Vimmerby TK är på väg mot serieseger i division två.

Vimmerby TK är på väg mot serieseger i division två.

Foto: Torbjörn Allvin

Tennis2018-05-28 12:59

Vimmerby TK har gått som tåget i division två-serien. Seger mot seriefavoriten Tabergsdalen i premiären, vinst mot Skövde i andra omgången – och nu en fullträff borta mot topplaget Falköping i seriefinalen.

Det har öppnat upp vägen mot avancemang till landets högsta serie, division ett.

– Det ser bra ut. Jag tycker att vi borde klara av det, säger Johan Nilsson.

I en sån kort serie, bara fem matcher, är varje poäng superviktig. Hittills har VTK inte tappat en enda, samtidigt som de främsta utmanarna om seriesegern, haft en del poängförluster.

Mot Falköping, som dittills, vunnit två matcher och spelat en oavgjord, var det egentligen inget snack.

Eric Lindström var skoningslös i förstasingeln, då han krossade sin motståndare med 6-0, 6-0.

– Nu såg jag inte den matchen själv eftersom jag spelade samtidigt, men Eric var såklart nöjd med sin insats och måste ha spelat väldigt bra. Starkt att vinna så stort, inte minst med tanke på att det var ganska så svårspelat med blåst och mycket vind, säger Johan Nilsson.

Han hade det desto tuffare i andrasingeln.

– Ja, det var hårt. Jag vann första set med 7-6 efter 7-3 i tiebreak. I andra låg jag under med 0-3, sedan tog jag sex raka games.

Även Anton Karlsson i tredjesingeln gjorde det bra i sin match och vann med 2-0 i set (6-4, 6-1). Därmed var det klart och segern i hamn. VTK var redan klara vinnare i matchen. Dubbeln blev betydelselös, men icke desto mindre spännande och intressant.

– Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi kan. Vi tappade i tempo, men lyckades ändå vinna till slut.

VTK-paret Johan Nilsson/Eric Lindström vann första set med 7-5, tappade det andra med 2-6 och vann med 13-11 i skiljeset.

För Vimmerby återstår nu två matcher: Vetlanda borta och Elfsborg lag två hemma.

– Har vi räknat rätt så ska det räcka med en seger till. Då är det klart. Då tar vi steget upp i division ett, vilken är den högsta divisionen i landet.

VTK får gälla som klara favoriter mot Vetlanda, trots bortaplan.

– De har flera unga killar i sitt lag. Spelar vi normalt så tycker jag att vi bör vinna mot dem. Men man vet aldrig. Det ska spelas om det också.

Om ni tar klivet upp, vilka får ni möta då?

– Det kan bli lag som Lidköping, Varberg och Vänersborg. Det är bra lag och riktigt tuffa matcher i så fall. Men dit är det ett tag till. Vi måste först och främst vinna en av de här två matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om